Triode Dick's Page
For Sale
Dingen die ik over heb of zoek...
Update: 2-05-2012

 

 

...Te koop...

Mijn ouwe trouwe prachtige State Of The Art speakers...

Eens moest het er van komen, ik heb het lang uitgesteld, maar mijn ouwe trouwe witte vrienden mogen op zoek naar een nieuwe eigenaar. Zoals de situatie nu is krijgen ze veel te weinig waardering. Hier lees je er meer over.

Na de verhuizing, bijna drie jaar geleden zijn ze op de bovenverdieping beland. Ik heb de filtering nog eens goed aangepakt. Er zitten alleen topcomponenten in het filter. Tinfolie condensatoren, een koperfoliespoel in de middensectie. Met de bedoeling dat de SOTA's weer gewoon in gebruik zouden worden genomen. Maar het komt er niet van. Ik heb gewoon te veel keuzes hier in huis en het zijn geen kasten die je steeds even snel aan de kant zet om een ander systeem te willen luisteren. Op een gegeven moment blijven deze gewichtige jongens aan de zijlijn staan. En dat is nou net waar ze niet voor gemaakt zijn. Alsof PSV Marc van Bommel, weliswaar op leeftijd, maar nog lang niet versleten en nog zeer waardevol, weer terug laat komen als reservebankopvulling...

Terug naar de SOTA: bedenk wel dat de laagsectie het allerbeste tot z'n recht komt als die actief wordt aangestuurd, eigenlijk vergelijkbaar zoals je een actieve subwoofer zou kunnen gebruiken. Alleen is de SOTA met z'n extreme transmissionlijn een spectaculair goede sub. Het bovenste deel van het systeem, zo vanaf pakweg 100 Hz vormt dan zo'n prettig belasting voor een versterker dat ik er jarenlang met een 2A3 en zelfs een '45' single ended versterker heb mee gespeeld. Ondanks het alles behalve hoge rendement. Het diepe laag is door de hele lage aankoppeling gemakkelijk en naadloos te integreren als één geheel.

Dit systeem, dat in een uitstekende staat verkeerd, en technisch 100%, goed voor nog veeeeel jaren luisterplezier, hoeft zeker niet de hoofdprijs te kosten. Wie met een bod komt dat me fatsoenlijk in de oren klinkt is de spekkoper. Ik zie veel liever dat dit mooie klassieke speakersysteem dagelijks bij een muziekliefhebber muziek staat te spelen dan een veel te passief bestaan in mijn hobbyruimte.

Halen is een must, ze wegen zonder voet al ruim 45 kg per stuk. Ik krijg ze niet alleen weer op de begane grond...:-)

 

Belangstelling? Gewoon even mailen...