Triode Dick's Page
Preview Pagina
...Wat zit er in het vat?...
update: 17-8-2007

Regelmatig wordt me gevraagd of er nog dingen in de pijplijn zitten, of er nog hete plannen gesmeed worden, nog leuke dingen zijn bedacht... En meestal is dat wel het geval. En het leek me best leuk om die blik in de toekomst een eigen pagina te geven. Zeker nu er toch aardige dingen staan te koken in mijn hobbyhok. De aftrap is meteen het resultaat van een bijzonder samenwerkingproject.

Variaties op een dame...

En dat plan ontstond een half jaar geleden of zoiets. Goede vriend Marco wilde zijn trouwe Cleo V ombouwen naar nummer zes. Maar toen ik hem op de mooie volumeregelaar van Jos van Eijndhoven wees, ontstond al snel het idee om zijn '5' helemaal te vervangen door een nieuw design behuizing. Marco heeft een paar gouden handen als het op ambachtelijk werk aankomt, maar ziet vaak op tegen het elektronische deel. Eigenlijk het omgedraaide van mij. Het grootste plezier begint bij als de soldeebout ingeschakeld wordt. Ik heb niet echt een hekel aan het mechanische gedeelte, maar ga echt geen maanden bezig met een mooi in het front vallende volumeregelaar. Een sobere maar verder nette kast werkt even goed en klinkt niet minder. Maar als de gelegenheid zich voordoet zoals hier het geval is, dan zit ik ook te spinnen als een tevreden kat... En verduld, Marco heeft zijn best gedaan zeg.

 

 

 

 

 

Een hele kast voor een voorversterker, zul je kunnen denken, maar de binnenkant wordt goed gebruikt, met afgescheiden compatimenten voor het voeding en versterkerdeel.

 

 

Hier is de cardanisch bevestiging van de regelaar voor de volume en kanaalkeuze te zien. Het bedienen van de zware regelknop belast de op zich kleine regelaar/drukschakelaar mechanisch totaal niet..

 

 

Hier is de volumeregel en kanaalkeuzeprint te zien, dichtbij de versterkerschakeling zodat alles via korte bedrading met elkaar verbonden is. De volumeregeling zelf werkt volgens het ladderprincipe.

 

 

Je ziet dat het mechanische deel klaar is. Ik begin volgende week met het bedraden en verder opbouw. Het zal niet zo lang meer duren voor de voorversterker speelt. Het Project krijgt dan een eigen pagina met meer bouwdetails.

Een andere variatie....

 

Verder nog o.a. in de planning...
 
Een nieuwe versie van de PhonoDude. In twee versies zelfs, in modulevorm met gescheiden voeding en in een enkele behuizing gebouwd. De protoversie speelt al een tijdje.
BoB: de dubbelvermogende MonoBill. (blijft in de planning, hoewel het geen eerste prioriteit heeft.)
Classic Two: Een onebox 300B stereo eindbak. Afgeleid van de Ceasar II monoblokken.